EMDR uitleg aan kinderen

Hallo daar! Stel je voor dat we een soort tovenaarspreuk hebben die ons helpt om nare herinneringen minder eng te maken. Dat is een beetje zoals EMDR, wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is als een magische truc die sommige mensen gebruiken om hun hersenen te helpen beter om te gaan met moeilijke dingen die ze hebben meegemaakt.

Dus, stel je voor dat je een enge film hebt gezien en je daarna nog steeds een beetje bang voelt. Met EMDR kunnen we samen wat trucjes doen, zoals met onze ogen bewegen of luisteren naar speciale geluiden. Het helpt je hersenen om die enge gevoelens te begrijpen en te veranderen, zodat ze niet meer zo eng zijn.

Het is als het vertellen van je hersenen dat het oké is om die herinneringen te hebben, maar dat je niet bang hoeft te zijn. Het is als een vriendelijke tovenaar die je helpt om je sterker te voelen.
En maak je geen zorgen, het is helemaal niet eng. Het is eigenlijk best cool omdat het je helpt om je beter te voelen. Het kan een beetje als een avontuur voelen, waarbij we samen werken om je te helpen groeien en gelukkiger te zijn. Dus, EMDR is als een vriendelijke tovertruc die ons helpt om enge dingen minder eng te maken. 🌟