Schrijftherapie uitleg aan kinderen

Hallo daar! Stel je voor dat schrijven een soort magisch toverboek is, en schrijftherapie is als het gebruik van dat toverboek om je gevoelens en gedachten op een heel bijzondere manier te begrijpen. Het is als het vertellen van een verhaal, maar het verhaal gaat over jou!

Dus, als je je een beetje verdrietig of boos voelt, dan kun je dat toverboek gebruiken om op te schrijven hoe je je voelt. Het is als praten met een vriend, maar dan met pen en papier. Je schrijft alles op wat in je hoofd en hart zit, en het wordt een soort geheim plekje voor al je gedachten.

En weet je wat zo cool is? Als je alles opschrijft, kun je het daarna lezen en begrijpen waarom je je zo voelt. Het helpt je om die gevoelens te ordenen en soms voel je je daarna een stuk lichter, alsof je een beetje magie hebt gebruikt om jezelf beter te maken.

Schrijftherapie is als een reis maken door je eigen verhalen en ontdekken wat er vanbinnen allemaal speelt. Het kan je helpen om sterker te worden en te groeien, net als een superkracht die je helpt om te begrijpen wie je bent en wat je voelt. Dus, het is eigenlijk best leuk en magisch!