Schrijftherapie

Wat is Schrijftherapie?

Schrijftherapie is een unieke en effectieve vorm van therapie die gebruikmaakt van schrijven en/of tekenen als middel voor het verwerken van trauma’s en het bevorderen van emotioneel herstel.

De kracht van Schrijftherapie bij traumaverwerking

Bij Praktijk Present gebruiken we schrijftherapie specifiek voor de verwerking van trauma’s bij kinderen en jongeren. Het proces van schrijven biedt hen een veilige en gestructureerde manier om hun ervaringen en emoties te uiten. Dit kan bijzonder effectief zijn voor diegenen die het moeilijk vinden om over hun ervaringen te praten.

Doelgroep: kinderen en jongeren

Schrijftherapie bij Praktijk Present is speciaal ontworpen voor kinderen en jongeren. Het biedt hen een unieke manier om hun innerlijke wereld te verkennen en te begrijpen. Door middel van schrijfopdrachten worden zij aangemoedigd om hun gevoelens en gedachten op een creatieve manier te uiten.

Integratie met andere therapievormen

Bij Praktijk Present kan schrijftherapie gecombineerd worden met andere vormen van therapie, afhankelijk van de individuele behoeften van de cliënt.

Schrijftherapie bij PraktijkPresent

Praktijk Present, gelegen in de regio Gouda, Krimpenerwaard, Zuidplas en Waddinxveen, biedt schrijftherapie aan als onderdeel van onze toegewijde zorg voor kinderen en jongeren. Ons team van ervaren professionals is erop gericht om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin jonge mensen hun trauma’s kunnen verwerken en vooruitgang kunnen boeken in hun emotionele welzijn. Voor meer informatie of om een afspraak te maken, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.