Speltherapie met ouder(s) en kind

Gebaseerd op de methodiek van Theraplay®

Soms zijn er problemen in de relatie tussen ouder(s) en kind. Dan kan ouder-kind therapie een passende behandelmethode zijn om de relatie tussen ouder en kind m.b.v. speelse, verzorgende en uitdagende activiteiten te verbeteren. Deze vorm van therapie is een methode om ouders en kind bij elkaar te brengen en een nieuwe en gezondere manier van omgaan met elkaar te beoefenen.

Samengevat:
• Het verhoogt de ouderlijke sensitiviteit
• Het versterkt het vermogen van het kind om te vertrouwen
• Het bevordert een veilige hechting
• Ondersteunt een positieve ontwikkeling van het kind

Voor wie is het geschikt?

Voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud. Het kan al ingezet worden vanaf babyleeftijd tot in de tienerjaren. Niet de kalenderleeftijd, maar de emotionele ontwikkelingsleeftijd staat centraal.

Hoe gaat het in zijn werk?

Na een intakegesprek met ouders kan er besloten worden om gelijk of na een periode van speltherapie te starten met een ouder-kind observatie in de spelkamer. Daarna vindt een terugkoppelingssessie plaats met de ouders en kan er, na instemming van beide ouders, een ouder-kind therapie worden gestart. De kracht van deze therapie zit ‘m in het speelse, het samen plezier maken en feedback via de videobeelden.
Als u nog meer informatie over deze werkwijze zou willen weten, kunt u contact opnemen met de speltherapeut van Praktijk Present of verder lezen op de website: http://theraplay.nl.

Extra informatie over hechtingsproblemen: